Waarom het werkt

Waarom werkt een virtuele maagband net zo goed of zelfs beter als een echte maagband, puur omdat wij als hypnotherapeuten direct met het onbewuste werken.

Stel je voor dat je brein een ijsberg is. Een klein deel is boven water en het overgrote deel is onder water. Stel je voor dat dat stukje boven water jouw bewustzijn is. Want uit onderzoek is gebleken dat van alles wat wij doen, slechts een klein percentage bewust is, ongeveer 5%. En het overgrote deel, 95%, is onbewust. Ben je bewust nu aan je nagel aan het friemelen, zit je bewust met je armen over elkaar, heb je controle over hoe je hart klopt, nee, het gaat allemaal onbewust, automatisch.

De meeste afvalmethoden zijn gericht op het bewuste deel van je brein 5%: minder eten en meer bewegen, maar als je het onbewuste pad niet aanpast, dan zal je bewuste deel graag recht op je doel af gaan! 95% van je onbewuste deel zal linksaf slaan en het pad bewandelen wat je altijd deed. Dat is de reden dat je snel terugvalt in oude gewoonten en dan krijg je een Jo-Jo effect. Hier kan jij niets aan doen, maar 5% van je brein werkt mee!

Met Hypnotherapie spoor je de oude paden op en zet je daar nieuwe paden naast. Door alle Hypnotherapie sessies Afvallen & Slank blijven te volgen wordt het oude pad een 5 baan snelweg en wordt het oude pad vergeten. Daarom werkt afslanken middels Hypnotherapie wel: 100% van je brein werkt mee!