De 4 Leefregels

Bij het programma van Afvallen & Slank blijven  zijn 4  belangrijke regels die je gaat volgen: 

  1. Keer terug naar je eerste blauwdruk
  2. Eet langzaam en bewust 
  3. Stop zodra je voldaan bent
  4. Luister de audio dagelijks 

 

KEER TERUG NAAR JE EERSTE BLAUWDRUK

Hier wordt mee bedoelt dat je weer terug gaat naar 3 maaltijden per dag zonder tussendoortjes. Heb je trek? Drink een kop thee of een groot glas water.

Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar!

 

EET LANGZAAM EN BEWUST

Om jouw onbewuste het signaal naar je hersenen te geven, moet je bewust eten. Dus aan de keukentafel, zonder tablet/telefoon. Kauw elke hap 10 – 15 keer, want het duurt vaak 20 minuten voordat er een signaal komt. Drink niets 20 minuten voor je maaltijd tot 20 minuten na je maaltijd.  Drinken verdunt namelijk de maagsappen en daarmee vermindert de werking van de spijsvertering!

 

STOP ZODRA JE VOLDAAN BENT

Voldaan is goed, vol niet. Zodra je een voldaan gevoel krijgt, dan stop je met eten. Jij bent belangrijk en voldaan is voldaan.

Heb je moeite om te stoppen zodra je voldaan bent? Neem dan eerst een voorgerecht zoals een soepje of een kleine salade. Hierdoor wordt het signaal van voldaan eerder bereikt.

Tip: Gebruik kleinere borden voor je eten. Je zult merken dat je sneller voldaan bent.

 

LUISTER DE AUDIO DAGELIJKS

De dag na de eerste sessie krijg je een MP3 toegestuurd. De eerste 30 dagen mag er niet één keer overgeslagen worden Luister minimaal 1x per dag, bij voorkeur voor het slapengaan. Het geeft niet als je in slaap valt, want je onbewuste is altijd alert. Na deze 30 dagen kan je er voor kiezen de MP3 om de dag te luisteren of zo vaak als je zelf nodig acht. Het blijft wel een belangrijk deel van de leefregels.